Ekonomi

Victoria’s Secret hisseleri iyimser ilk çeyrek kazanç tahminlerinin ardından yükseldi

Victoria’s Secret (VSCO), şirketin beklentileri aşan ilk çeyrek ön sonuçlarını açıklamasının ardından Cuma günü piyasa öncesi işlemlerde hisse senedi fiyatında %6’dan fazla bir artış yaşadı.

İç çamaşırı ve güzellik ürünleri konusunda uzmanlaşmış perakendeci, hisse başına düzeltilmiş kazancın (EPS) 0,07 ila 0,12 dolar arasında olacağını açıkladı. Bu aralık, şirketin daha önce açıkladığı hisse başına 0,15 dolar zarar ile 0,10 dolar kazanç tahminlerinin üzerinde olup, analistlerin hisse başına 0,03 dolar zarar tahminlerini de aşmaktadır.

Öngörülen net satışların %3 ila %4 oranında azalması bekleniyor ki bu da daha önce beklenen %4 ila %6 oranındaki düşüşe kıyasla bir iyileşmeye işaret ediyor.

Victoria’s Secret, Nisan ayının şirket için çeyrek içindeki en başarılı ay olduğunu belirterek, “çeyrek boyunca yükseliş eğilimi” kaydetti.

BMO Capital Markets analistleri ön açıklamanın ardından yaptıkları yorumda, “Genel olarak tüketiciler arasında hakim olan endişelere ve son kazanç raporundan bu yana VSCO için dört yeni analistin Sat notunu düşürmesinin yanı sıra bir yeni Sat notunun ardından, beklenenden daha az olumsuz bir rapor yayınlandı” dedi.

“Bu rapor gelirde bir düşüşe işaret etse de, VSCO’nun kazançlarının hala potansiyelin altında olduğunu ve şirketin hisselerinin benzerlerinden daha düşük bir katsayıdan işlem gördüğünü düşünüyoruz.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-ulus.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu