Haber

Eski 2’nci Ordu Komutanı Huduti’ye darbe girişimi davasında 12,5 yıl hapis cezası

Ordu Komutanlığı’nın darbe girişimi sırasındaki eylemlerine ilişkin davada Yargıtay’ın yerel mahkemenin kararını bozması üzerine dönemin 2’nci Ordu Komutanı Adem Huduti’ye 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. FETÖ’nün 15 Temmuz 2016.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Adem Huduti tutulduğu cezaevinden, diğer sanıklar Eyüp Özcan ve Fatih Gürcan da bulundukları illerdeki adliyelere Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanık Murat Memnun’un salonda hazır bulunduğu duruşmaya sanık Hasan Ayaz katılmadı.

Talebi sorulan Cumhurbaşkanlığı Avukatı Bayram Taşkın, mütalaaya katılmadıklarını ve sanıkların iddianamedeki sevk konusuna göre cezalandırılmasını istediklerini yineledi.

Sanıklar Murat Keyifli, Fatih Gürcan ve Eyüp Özcan beraat talebinde bulundu.

Kendisini savunması istenen Adem Huduti, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yeni mütalaa hazırlamasını beklediklerini ancak savcılığın eski mütalaada ısrar ettiğini savundu.

Yargı makamlarının kendisini zanlı olarak değil düşman olarak gördüğünü belirten Huduti, “Suçluları öldürmeyip yargıya teslim ettiğim için suçluyum. Suçluyu yargıya teslim etmek suç değil. yargı.” söz konusu.

Darbe girişiminde bulunanların kendisine silah çektiğini savunan Huduti, darbecilerin yanında olmadığının ve aynı yolu izlemediğinin belgedeki delillerle ispatlandığını savundu. Huduti, kendisinden darbecilerin öldürülmesi emrinin istendiğini söyledi. beraatini istedi.

Sanık Adem Huduti’nin oğlu ve avukatı Ersü Oktay Huduti, müvekkili Adem Huduti’nin darbe girişimine karşı olduğunu beyan eden dört ordu komutanından biri olduğunu savunarak hatanın unsurlarının oluşmadığını savundu.

Adem Huduti’nin cezaevinde hasta olduğunu belirten Ersu Oktay Huduti, en azından adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Adem Huduti’nin “anayasayı çiğnemeye teşebbüse yardım etmek” suçunu işlediğinin açık olduğunu belirterek, sanığa bu kabahatten takdir indirimi uygulayarak 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. .

Heyet, sanıklar Gürcan, Özcan, Memnun ve Ayaz’ın dosyalarının FETÖ üyeliği ve darbe girişimine yardım yönünden ayrıştırılarak incelenmesine karar verdi.

Davanın tarihi

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’ye “Cebir ve cebir kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçuna yardım” suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. . Hudut astsubayları Fatih Gürcan ve Eyüp Özcan ile yüzbaşı Murat Mutlu ve astsubay Hasan Ayaz beraat etti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi sanık Huduti’nin 15 yıl hapis cezasını onadıktan sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti. Kararı temyiz üzerine inceleyen Yargıtay Ceza Genel Kurulu, sanık Huduti’nin cezasında hukuka ve yeterli ilgi gösterilmeden indirim yapılmadığı için kararı bozdu, diğer 4 sanığın belgelerinin ise tutuklu bulunduğuna dikkat çekti. beraat, FETÖ üyeliği ve darbe girişimine yardım açısından incelenmeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu